Kasvu

Kasvuvaiheessa yrityksesi tai liiketoimintasi liikevaihto ja asiakkaiden määrä kasvaa ja edessäsi on paljon mahdollisuuksia ja kasvusta aiheutuvia haasteita. Laajenet myös mahdollisesti määrätietoisesti uusille markkinoille ja uusille liiketoiminta-alueille. Työntekijöiden into ja sitoutuminen on voimakasta ja yrityksesi palkkaa jatkuvasti lisää ihmisiä.

Tässä yrityksesi vaiheessa myös henkilöstötoimintaan liittyvät vaatimukset kasvavat merkittävästi kahdessa eri dimensiossa.

1. HR:n täytyy tulla strategisemmaksi, jossa se tukee liiketoimintasi strategisia kasvutavoitteita. Tähän saakka HR:n toiminta on ollut operatiivisempaa, mutta jatkossa korostuu strateginen HR. Strategisen henkilöstötoiminnan erityishaasteisiin kuuluvat esimerkiksi organisaatiokulttuurin ja johtamisen vahvistaminen sekä mahdolliset yritysostokset.

2. HR:n täytyy rakentaa integroidut prosessit. Yksittäiset erilliset toimintatavat vaativat liikaa resursseja, eivätkä saavuta asiakastyytyväisyyttä yrityksesi sisällä. Kasvuvaiheessa myös HR-yksikkösi osaamisen tulee laajentua ja syventyä. Jos kasvusi tapahtuu uusille markkinoille, on tärkeää, että tietyt tärkeät prosessit rakennetaan alusta alkaen toimimaan yrityksen laajuisesti.

HR Plus tarjoaa tilanteeseesi seuraavat palvelukokonaisuudet:

1. HR-funktion arviointi

Aivan kuin autolle tehdään vuosikatsastus, me voimme tehdä yrityksesi HR-toiminnolle arvioinnin. Keskitymme arvioinnissa niihin haluamiisi osa-alueisiin tai teemme kattavan arvioinnin kaikista funktionaalisista osa-alueista. Arviointimme perustuu HR-funktion 3D-analyysimalliin, josta enemmän alla olevassa videossa. Voimme tällä tavalla auttaa yritystäsi tulemaan sekä strategisemmaksi että operatiivisemaksi.

2. Henkilöstöstrategian luominen

Aivan kuten kasvuyritykselläsi on strategia, myös yrityksesi henkilöstötoiminnalla tulee olla kasvustrategia. Hyvän henkilöstöstrategian tunnistat esimerkiksi seuraavista ominaisuuksista:

  • Sisällöllisesti strategia vastaa yrityksesi henkilöstötoiminnan suuriin strategisiin kysymyksiin
  • Strategia linkittyy sekä yrityksesi strategiaan että yleiseen HR-tutkimukseen ja tietämykseen
  • Valmistelu on tehty käyttäen strategisia työkaluja
  • Valmisteluun on käytetty aikaa ja siitä on keskusteltu eri sidosryhmien kanssa
  • Ylin johtoryhmä on täysin sitoutunut henkilöstöstrategiaan
  • Strategia tekee valintoja ja kertoo kuinka yrityksesi differentoituu kilpailutilanteessa
  • Strategia luo yrityksessäsi selkeyttä
  • Strategia on helposti kommunikoitavissa yrityksen johtajille ja henkilöstölle ja se innostaa organisaatiota
  • Strategia on selkeästi implementoitavissa ja mitattavissa

Meillä on halu kehittää tätä henkilöstötoiminnan osa-aluetta. Jos näitä strategisia kysymyksiä ei ole oikeasti mietitty, on suuri vaara, että HR on operatiivinen ja käyttää aikansa prosessien rakentamiseen ja hiomiseen. HR-toiminnolta usein puuttuu strategista osaamista ja/tai sillä ei ole aikaa pysähtyä. Tässä HR Plus voi auttaa yrityksesi henkilöstötoimintaa.

3. HR-prosessien rakentaminen ja syventäminen sekä HR-osaston osaamisen vahvistaminen

Kasvuvaiheessa yrityksesi HR-prosessien tulee syventyä ja ammattimaistua. Lisäksi tarvitset uusia HR-prosesseja ja käytäntöjä esimerkiksi palkitsemiseen ja etuihin, johtajuuden kehittämiseen, lahjakkuuksien löytämiseen ja sitoutttamiseen. Kaikkien näiden prosessien käyttöönottoon on myös saatavissa erilaisia ohjelmistoja.
Tarvitset myös yrityksesi HR-osastolle näiden alojen asiantuntijoita. HR-osastosi kasvaa ja sinne tulee enemmän eri alueiden asiantuntijoita.
Me HR Plussalla teemme jatkuvasti töitä eri isojen yritysten kanssa ja meillä on kokemusta kaikista HR-prosessialueista. Kuulumme sekä Suomen että ulkomaiden HR-osaajien verkostoihin ja kehitämme myös jatkuvasti itseämme oppiaksemme akateemisen maailman viimeisimmät oivallukset. Me olemme sinulle oikea partneri kehittämään parhaat HR- prosessit yrityksesi tarpeisiin. Meidän kauttamme voit myös saada kontaktit laajaan partneriverkostoon, joka koostuu eri osa-alueiden HR-ammattilaisista.

4. Yritysostot ja niiden integrointi

Silloin kun yrityskaupan arvo muodostuu merkittävästi työntekijöistä, yrityskaupassa ja sen jälkeisessä integroinnissa HR-asioiden tulee olla keskeisellä sijalla. Kun epäonnistuneita yritysostoja on tarkasteltu, on nähty että henkilöstöön liittyvät asiat kuten organisaatiokulttuurien yhteensovittamisen vaikeudet ja työntekijöiden viestintä ovat syynä monien yrityskauppojen epäonnistumiseen. HR Plus auttaa sinua saavuttamaan yritysostosi strategiset tavoitteet. Voit käyttää HR Plussan erityisosaamista yritysostoissa alkaen kevyestä sparraustuesta päättyen koko HR-osuuden projektinhallintaan ja toteutukseen.

5. Kansainvälistyminen

Yrityksesi liiketoiminnan laajentuessa uusiin maihin, henkilöstötoimintojen ja johtamisen kompleksisuus kasvaa nopeasti. Kasvuvaiheessa perustat myyntitoimistoja, tehtaita ja tuotekehitysyksiköitä uusiin maihin. Jokaisessa maassa tarvitset lainmukaiset käytännöt ja tietyt sopimukset esimerkiksi etujen järjestämiseksi. Lisäksi globaalien henkilöstötoimintojesi ja johtamisesi tulee skaalautua useaan maahan. Meillä HR Plussalla on kokemusta työskentelystä kansainvälisessä HR-yksikössä ja me voimme auttaa yrityksesi HR-toimintojen kansainvälistymisessä. HR Plussalla on kokemusta lähes kaikista maista, ja meillä on laaja kontaktiverkosto eri maiden HR-ammattilaisiin. Takaamme, että saat asiantuntevaa tukea henkilöstötoimintojesi kansainvälistymiseen.

Ota yhteyttä


Voit myös soittaa: +358 40 517 0147