HR PLUS

HR Plus Media


HR Plus Mediassa pääset tutustumaan henkilöstöalan ajankohtaisiin teemoihin niin podcastin, webinaarien kuin blogin parissa.

HR Plus Podcast

3. Muutoksissa mukana: Organisaatiomuutosten ABC

Muutoksissa mukana -podcastsarjan toisessa jaksossa Markus ja Sari palauttavat mieleensä erilaisia organisaatiomuutoksia, joissa he ovat olleet mukana ja jakavat kokemuksia ja oppeja uransa varrelta. Jaksossa vastataan mm. seuraaviin kysymyksiin: Miten muutosprojekteihin tulisi valmistautua organisaatiossa? Mitkä tekijät vaikuttavat sen onnistumiseen ja mitkä taas helposti unohtuvat? Entä mitä muutosprojekteissa voisi tehdä toisin?

2. Muutoksissa mukana: Muutosprojektin monet roolit

HR Plussan Muutoksissa mukana -podcastsarjassa käsittelemme muutoksia organisaatioissa henkilöstöjohtamisen näkökulmasta. Sarjan ensimmäisessä jaksossa keskitymme muutosprojektien eri rooleihin - mitä ominaisuuksia projektijohtajalta vaaditaan, jotta projekti saadaan vietyä maaliin aikataulussa? Miksi jokainen päätös on dokumentoitava? Entä minkä roolin yleistymistä toivoisimme muutosprojekteissa?

1. Oivalluksia tiimeissä Working Genius -mallin pohjalta

HR Plussan ensimmäisessä podcast-jaksossa Markus Taina ja Sari Mononen kertovat Patrick Lencione'n The Six Types of Working Genius -mallista: mihin tarpeeseen se on kehitetty, miten sitä voidaan hyödyntää niin yksilö- kuin tiimitasolla ja mikä erottaa sen muista malleista?

Webinaarit

Muutosten aika – näin onnistut muutoksissa

Vuosi 2023 on muutosten aikaa. Organisaatiot kohtaavat erilaisia muutostarpeita, jotka vaativat tiettyjä toimenpiteitä. On tärkeää tunnistaa, millainen muutos on kyseessä, mitä ottaa huomioon sen suunnittelussa ja kuinka toteuttaa se onnistuneesti.

Energisoi tiimisi Working Genius -mallin avulla!

Patrick Lencioni’n kehittämä The Six Types of Working Genius on yksinkertainen ja intuitiivinen työkalu, jonka avulla voidaan kehittää tiimien toimintaa. Malliin perustuva workshop toimii erinomaisesti tiimityöskentelyn kehittämisessä esimerkiksi tiimipäivän yhteydessä. Uudet oivallukset saavat todistetusti tiimeistä energisempiä ja toimivat keskustelunavauksina – jaamme webinaarissamme muun muassa esimerkin johtoryhmästä, jolle pidimme workshopin aiheesta.

Olemme aikaisemmin esitelleet Working Genius –mallia kanavissamme, mutta tämä webinaari on ensi kertaa suomeksi! Ymmärtämällä oman ja tiimisi profiilit (vahvuudet eli geniuses, osaamisesi eli competences ja turhaumasi eli frustrations) löydät uuden tavan tarkastella omia toimintamallejasi ja tiimityöskentelyä. Jaamme ajatuksiamme siitä, miten mallista on apua niin tiimihengen ja -työskentelyn kehittämisessä, rekrytoinnissa kuin jokapäiväisessä työssä.

Miksi Interim HR voisi olla ratkaisusi?

HR Plussan webinaarissa Interim HR-tehtävissä toimineet Sari Mononen ja Merja Helkelä kertovat, milloin ja miten Interim HR on toimiva ratkaisu organisaation haasteisiin tai muuttuneisiin tilanteisiin.

Interim HR:stä puhutaan, kun organisaatioon tulee talon ulkopuolelta HR-ammattilainen, joka tuo omalla osaamisellaan lisäarvoa tekemiseen. Tyypillisesti lisäkäsille on tarvetta äkillisissä tilanteissa tai projektissa, johon ei löydy organisaation sisältä resursseja tai osaamista. Kokenut Interim HR huolehtii siitä, että henkilöstötoiminnot jatkuvat normaalisti silloin, kun organisaatiossa tapahtuu muutoksia. Interim HR-johtajillamme on vuosien kokemus vastuullisista HR-tehtävistä, johtoryhmäyhteistyöstä ja kehitysprojekteista eri kokoisissa organisaatioissa.

Webinaarissamme jaamme kokemuksiamme siitä, millaisissa Interim HR-rooleissa olemme olleet ja mitä lisäarvoa työskentely on tuonut asiakasorganisaatioon. Kerromme tarkemmin siitä, mitä kaikkea työskentely voi pitää sisällään. Käytämme esimerkkinä yhtä asiakascasea, jossa olemme olleet keskeisessä roolissa Interim HR:nä.

HR Plus Blogi

2020-10-16

Michael Porterin viesti henkilöstöjohtajalle - Erottautumisen merkitys

Insinööriliitto julkisti äskettäin kyselyn, jonka mukaan 75 prosentilla työnantajista on vaikeuksia löytää sopivia osaajia avoimiin tehtäviinsä.
2020-10-16

The Barcelona Way

Viime syksynä silmäilin Heathrown kirjakaupassa mielenkiintoisia kirjoja. Käteni tarttui kirjaan, jonka kannessa luki kultaisin kirjaimin The Barcelona Way – How to create a high-performace culture.
2021-03-02

Miksi muutos on niin vaikeaa?

Teemme lukuisia itsemme kehittämistä tai toimintatapojemme muuttamista koskevia päätöksiä, mutta vain yhdessä tapauksessa seitsemässä onnistumme. Miksi näiden henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttaminen on niin vaikeaa? Miksi epäonnistumme niin helposti meille merkityksellisten asioiden muuttamisessa, vaikka tiedämme niiden hyödyn ja tärkeyden?