referenssi

HR-prosessien ja -käytäntöjen rakentaminen - Enerim

Enerim Oy aloitti toimintansa itsenäisenä yrityksenä heinäkuussa 2020. HR-prosessien ja -käytäntöjen luominen aloitettiin HR Plus Oy:n väliaikaisella henkilöstöjohtajalla. HR Plussan väliaikainen henkilöstöjohtaja johti muutosprosessia, kun HR-data, järjestelmät ja HR-prosessit piti arvioida, uudistaa ja tiedot tuli siirtää uusille alustoille.

Enerim Oy aloitti toimintansa itsenäisenä yrityksenä heinäkuussa 2020 ja organisaation perustan ja liiketoimintastrategian luominen aloitettiin uuden omistajan, toimitusjohtajan ja johtoryhmän kanssa. HR-prosessien ja -käytäntöjen luominen aloitettiin HR Plus Oy:n väliaikaisella henkilöstöjohtajalla. 

Työntekijät ja vanhat henkilöstökäytännöt olivat edelliseltä omistajalta ja liiketoiminta jatkui entiseen tapaan, mutta kaikki HR-data, järjestelmät ja HR-prosessit piti arvioida, uudistaa ja tiedot tuli siirtää uusille alustoille. HR Plussan väliaikainen henkilöstöjohtaja johti muutosprosessia ja toteutti muutokset järjestelmissä, osallistui käytännön HR-työhön, tiedotti muutosprosessista ja auttoi toimitusjohtajaa arvioimaan organisaation suorituskykyä ja tiimin rakentamista, mukaan lukien uusien työntekijöiden rekrytointiin liittyvissä prosesseissa. 

referenssit

Tutustu muihin referensseihin