referenssi

IT-toiminnon ulkoistusprojektit

Globaali teknologiayritys

Vuodesta 2015 lähtien yrityksemme IT-toiminnoissa on tehty transformaatiota, jotta voimme paremmin vastata yrityksemme tulevaisuuden haasteisiin. Yhtenä transformaation tavoitteena on ollut yrityksemme oman IT-henkilöstön osaamisprofiilin päivittäminen sekä uusien partneri-suhteiden rakentaminen maailman parhaiden IT-palvelutarjoajien kanssa. Transformaation osana olemme siirtäneet tiettyjä IT-toimintojamme strategisille partnereillemme kahdessa eri vaiheessa vuosien 2017 ja 2019 aikana, jotta olemme voineet itse keskittyä tulevaisuuden IT-haasteiden ratkaisemiseen. Molemmat ulkoistukset ovat olleet yrityksellemme merkittäviä projekteja, ja niiden yhteydessä on siirtynyt henkilöstöä uusille palveluntarjoajille useissa maissa globaalisti.

Markus Taina HR Plus yrityksestä vastasi HR-projektipäällikkönä molemmissa muutoksissa henkilöstöön liittyvien asioiden kokonaisvaltaisesta suunnittelusta ja toteutuksesta läheisessä yhteistyössä yrityksemme globaalin ja maissa olevan HR päälliköiden kanssa. HR Plus liittyi projekteihin mukaan jo alkuvaiheessa ja auttoi meitä oikean partnerin valinnassa. Tämän jälkeen HR Plus vastasi henkilöstötoiminnon osalta Due Diligencen toteutuksesta. HR Plus osallistui sopimusneuvotteluihin yrityksemme sekä siirtyvän henkilöstön tavoitteita turvaten. HR Plus auttoi meitä myös sisäisen viestinnän suunnittelussa ja toteuttamisessa, valmisti ja tuki esihenkilöitä muutoksessa, sekä huolehti, että jokaisessa maassa henkilöstön siirtyminen palveluntarjoajalle tapahtui jouhevasti lainsäädännön ja yrityksemme arvojen mukaisesti.

Markus Taina oli kiistatta yksi onnistuneiden muutoshankkeiden avainhenkilöistä. Hänen rautainen osaamisensa eri maiden HR-käytännöistä ja lainsäädännöstä osaltaan varmisti monimutkaisen muutoksen onnistumisen. Markuksen yhteistyö eri sidosryhmien kanssa oli sujuvaa ja kaikkien oli hyvin helppo arvostaa hänen asiantuntemustaan.

referenssit

Tutustu muihin referensseihin