Working Genius

Working Genius -malli on intuitiivinen ja helppokäyttöinen tiimiprofilointityökalu, jonka avulla voidaan kehittää yksilö- ja tiimityöskentelyä.

Mikä on Working
Genius -malli?

The Six Types of Working Genius on Patrick Lencionin kehittämä tiimiprofilointityökalu. Ymmärtämällä oman profiilisi löydät uuden tavan tarkastella omia toimintamallejasi ja tiimityöskentelyä. Mallista on apua niin tiimihengen ja -työskentelyn kehittämisessä, rekrytoinnissa kuin jokapäiväisen työn organisoinnissa.

Working Genius -tyyppejä on kuusi, joita kaikkia tarvitaan työn onnistumiseen. Meillä kaikilla on kaksi “vahvuutta” (Working Genius), kaksi “osaamista” (Working Competency) ja kaksi työskentelyn turhaumaa (Working Frustration).​

  • Working Genius osoittaa luontaista kykyäsi, mikä tuo sinulle iloa ja täyttymystä. Se antaa jatkuvasti energiaa.
  • Working Competency osoittaa, mitä osaat tehdä hyvin, mutta et välttämättä käytä sitä. Ajan myötä tämä kuluttaa energiasi.​
  • Working Frustration osoittaa, mistä et pidä ja mikä uuvuttaa sinut, vaikka olisit oppinut käyttämään sitä.

Olemme HR Plussalla käyttäneet Working Genius -tiimiprofilointityökalua jo 1,5 vuoden ajan. Sertifioidut konsulttimme auttavat niin yksilöasiakkaita kuin ohjaavat tiimiworkshoppeja, joissa keskitytään tiimityöskentelyn kehittämiseen.  

 


Miksi Working Genius?

Yksilöiden itsetuntemus kasvaa, kun omat vahvuudet ja turhaumat saavat nimet.

Tiimityö helpottuu, kun tunnetaan omat ja muiden vahvuusalueet ja osataan hyödyntää niitä.

Työtä pystytään organisoimaan tehokkaammin - onhan kyseessä tuottavuustyökalu.

Tehokkuus ja työhyvinvointi kasvavat organisaatiossa.

Löydä omat vahvuusalueesi

Yksilöraportti pohjautuu yksilöarviointiin, jonka täyttämiseen kuluu noin 10 minuuttia. Olemme HR Plussalla kääntäneet kyselyn suomeksi. Yksilöraportista selviää vahvuutesi, osaamisesi ja turhaumasi. Pohdimme arvioinnin pohjalta, mikä on sellaista työtä, joka antaa sinulle energiaa ja mikä puolestaan vie sitä.  

Tehokkuutta tiimityöhön

Working Genius –malli on loistava työkalu tiimin vahvuusalueiden löytämiseen. Working Genius -tiimikartasta näet nopeasti, mitä tiimissä oikeastaan tarvitaan: mitkä osa-alueet painottuvat ja millaista osaamista puolestaan tiimistä uupuu? Kun tunnetaan jokaisen vahvuudet, kompetenssialueet ja frustraatiot, päästään työn eri osiin kiinni uudella tavalla. Working Genius –malli tuo tiimille yhteisen kielen ja lisää keskinäistä ymmärrystä. Se auttaa roolien ja odotusten selkeyttämisessä ja ohjaa rekrytointipäätöksissä.

Tiimiworkshop

Olemme tehneet useita tiimiworkshoppeja, joissa pohditaan tiimin toimintatapoja ja vahvuuksia Working Genius -tiimikartan pohjalta. Asiakkaamme ovat innostuneet mallista ja saaneet siitä uutta energiaa työskentelyynsä, kun työtä voidaan jakaa tiimin kesken niin, että jokainen pääsee tekemään sellaisia asioita, joista he nauttivat. 

 

 

Tutustu lisää Working Genius -malliin

Webinaari: Energisoi tiimisi Working Genius -mallin avulla!
Kuuntele mallia käsittelevät podcast-jaksomme: 

Kiinnostuitko?

Haluatko tietää lisää Working Genius -työkalusta? Jätä meille yhteystietosi, niin pohditaan yhdessä, miten malli toimisi teille parhaiten. Palaamme sinulle mahdollisimman pian sähköpostitse tai puhelimitse.

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Olen kiinnostunut*